Vineri, 9 decembrie 2016, ora 19.00, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” va susține un spectacol extraordinar în Doha, capitala statului Qatar, pentru a marca Ziua Națională a României. Prezența ansamblului sibian în acest stat este o premieră absolută.

Sărbătorirea Zilei Naționale a României se prelungește pentru Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, care a fost invitat să ofere un spectacol în Doha. „Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada României la Doha și Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, reprezentând cea mai importantă acțiune românească de gen organizată în Qatar”, se arată într-un comunicat al Institutului Cultural Român.

Spectacolul ansamblului sibian va fi găzduit de Drama Theatre, edificiu din cadrul Centrului Cultural Katara. Acest Centru Cultural face parte dintr-un proiect de 38.000 km pătrați – „Katara Plaza”, unde există un amfiteatru deschis, Opera, un cinematograf multiscop, o sală de conferințe multifuncțională și un muzeu, unde sunt expuse opere de referinţă din patrimoniul statului Qatar.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” este cea mai veche formație de dansuri populare a României și una dintre cele mai vechi din Europa. S-a născut în 1944, din inițiativa maestrului coregraf Ioan Macrea şi s-a transformat în mers din formație de amatori, la început bărbătească, apoi mixtă, în ansamblu profesionist, adevărat ambasador al culturii tradiționale de pe întreg cuprinsul României.

Sursă: Tradiții Sibiene