Festivalul Tradiții ArgeșeneEvenimentul Festivalul Tradiții Argeșene aflat la cea de-a VI a ediție, va avea loc în perioada 18-20 august 2017, în Județul Argeș comuna Corbeni, comună aflată pe DN 7C, Transfăgărăşan, fiind unul din cele mai spectaculoase trasee de munte ale Europei.

Festivalul se adresează tuturor românilor, care îndrăgesc obiceiurile străvechi dar, mai ales, celor care îşi doresc să lase moştenire cultura noastră.

Organizat de Asociatia Vocart și susținut de Primaria Corbeni și Consiliul Județean Argeș, festivalul se înscrie în rândul evenimentelor de ținută.

Încă de la prima manifestare, acest eveniment a reușit să readucă în conştiinţa locuitorilor din această zonă, tradiţiile şi bogăţia culturală pe care au moştenit-o şi care, din păcate, ca şi înalte zone ale ţării, au fost în mare parte date uitării.

„Obiceiurile nu îmbătrânesc, nu se reinventează, ele există şi vor exista atâta timp cât o ţară respiră. De aceea avem datoria de a le conserva şi de a le transmite celorlaltor generaţii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Culturale Acapella, George Miron.

Printre artiștii prezenți la festivalul Tradiții Argeșene enumerăm:

  • Maria Dragomiroiu,
  • Gelu Voicu,
  • Elena Pădure,
  • Mariana Anghel,
  • Traian Frâncu .. etc.

Ca și în edițiile anterioare, vor fi artiști și interpreți populari, mesteșugari, ansambluri de cântece și dansuri folclorice.

De asemenea, concursurile populare precum tăiatul lemnelor, căutătorii de comori, degustat produse tradiționale, mâncat rapid (bulz), de tras sfoara sau concursul de tras bușteni cu cai.

Anul trecut mainfestarea s-a bucurat de prezența a peste 7000 de persoane.