Festivalul International Regele BrazilorFestivalul Internațional de Folclor „Regele Brazilor”, ediția a XVI-a, se va desfășura în comuna Prundu Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, în perioada 18-22 august 2017, fiind o acțiune culturală desfășurată sub egida „Zilelor Culturale ale comunei Prundu Bârgăului”, un proiect organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Prundu Bârgăului și Căminul Cultural Prundu.

Festivalul are ca obiective: promovarea și păstrarea cântecului, dansului și portului popular în spiritul folclorului autentic; promovarea prieteniei și armoniei între popoare; valorificarea tradițiilor, obiceiurilor, muzicii și jocului popular din țările participante, din România și zona Văii Bârgăului.

Festivalul Regele Brazilor a început în anul 1967 ca și concurs județean de muzică populară și s-a desfășurat în toamna fiecărui an timp de aproape un deceniu într-un amfiteatru natural din „Pasul Tihuța” la umbra Molidului Candelabru denumit de localnici „Regele Brazilor”.

„Regele Brazilor” a devenit unicul festival internațional de folclor din mediul rural desfășurat în județul Bistrița-Năsăud. Originalitatea acestui festival internațional de folclor constă în promovarea bradului – drept simbol emblematic al Văii Bârgăului, sub denumirea de „Regele Brazilor”.

În acest an sunt așteptate pe scenă ansamblurile folclorice Oldsava din Uhersky Brod (Cehia), Zelenika din Omurtag (Bulgaria), Lozioara din Șoldănești (Republica Moldova), Cununa Someșană din Maieru, Plaiurile Bârgăului din Prundu Bârgăului, formația de jocuri bărbătești din Dumitrița, Fanfara Forumului Democrat German Bistrița, precum și Ionela Moruțan și Marius Ciprian Pop, pe care-i veți putea asculta în recital.

Trofeul festivalului consta într-un brad natural, care să le amintească câștigătorilor peste ani de aceste frumoase meleaguri românești.