Anul acesta este marcat de multe evenimente cu ocazia Sânzienelor, am decis să vă prezentăm o scurtă sinteza a acestora …

Muzeul national al taranului roman - De SanzieneSâmbătă, 24 iunie 2017, începând cu ora 12:00, Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la un atelier, expoziție și povești despre plantele de leac. Cei prezenți vor asculta povești despre Sânziene, vor împleti coronițe, vor afla despre beneficiile sânzienelor și ale altor plante de leac.

Participarea la atelier este gratuită, dar se face pe bază de înscriere la adresa de mail: galeriemtr@yahoo.com. De asemenea, participanții sunt rugați să aducă flori de câmp pentru împletirea coronițelor.


Targ de Sanziene - Gradina IcoaneiTot în capitală în perioada 24-25 iunie 2017,  Grădina cu Artiști în parteneriat cu Primăria Sectorului 2, organizează în Parcul Gradina Icoanei, Târgul de Sânziene. Peste 50 de meșteri pricepuți vor fi prezenți la eveniment și care vor expune haine, bijuterii, accesorii felurite și multe alte lucrușoare cu care să vă împodobiți, pe care să le purtați, oferiți în dar sau să le luați acasă.

În zona de ateliere veți putea veni cu cei mici la pictat pe ceramică, decorat cu tehnica șervețelului și pictat mandale pe scoici sau vor învăța să decoreze lampione și vor împleti bentițe cu flori. La această manifestare veți găsi căței și pisici de cunoscut, iubit și adoptat.


Targul de Sanziene - BucovinaConsiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria Municipiului Suceava organizează, începând de joi 22 – până duminică 25 iunie, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Târgul de Sânziene.

Vor veni cu produsele lor peste 50 de meșteri populari, reprezentând meșteșugurile tradiționale prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, prelucrarea pieilor, industria casnică textilă, împletituri din nuiele, olărit, prelucrarea osului, alimentație tradițională, podoabe, jucării și miniaturi tradiționale, din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vâlcea și Harghita.


Targ - la portile soarelelui - SanzieneSânzienele vor fi sărbătorite și la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București, evenimentul cultural se intitulează “La porțile soarelui. Sânzienele”. Programul cuprinde  spectacol de datini, târgul meșterilor populari, atelier interactiv de creație, și teatru de umbre.

Ansamblul “Hora” al Colegiului Național Al. I. Cuza din Alexandria, județul Teleorman va asigura buna dispoziție a participanților.

Așadar sunteți invitați să vă întâlniți pe ulițele satului cu frumoasele Sânziene și obiceiurile de vară!