Crăciunul Copiilor - Parcul KiseleffParcul Kiseleff din București se pregătește de sărbătoare. Între 16 și 20 decembrie 2016, spiriduși de toate vârstele sunt așteptați la ”Crăciunul Copiilor” cu nenumărate surprize – toate, presărate cu un ingredient secret: spiritul sărbătorilor de iarnă – și așezate într-un decor desprins din vis: Scena colindătorilor și Satul lui Moș Crăciun.

Concerte și recitaluri, spectacole și ateliere – toate au la bază tradiții frumoase și amintiri glazurate, numai bune de pus în ramă.

Printre mii și mii de lumini, globuri și oameni de zăpadă, scena își așteaptă în fiecare zi cetele de oaspeți: păstrători ai obiceiurilor din vechime (Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, formația Trei Parale), coruri îndrăgite din București (Corul de Copii Radio, Corul de Copii al Operei Naționale București), dar și ansambluri folclorice și grupuri venite de departe, aducând în dar tradiții din Maramureș, Bihor și Argeș. Acestora li se alătură prieteni noi, care dețin formula unei petreceri reușite (ADDA, Alina Sorescu, Alma, Deepcentral, Feli, Lucia și Nicole Cherry).

Surprizele pentru copii continuă în Satul lui Moș Crăciun, un spațiu de poveste amenajat în imediata vecinătate a Scenei colindătorilor. Timp de 5 zile, sătucul va găzdui ateliere de muzică, teatru și meșterit decorațiuni pentru copii cu vârsta peste 4 ani, în cele 2 centre de activități: Laboratorul de povești și Laboratorul de cadouri.

Evenimentul aduce daruri și pentru cei mai mici spiriduși, copiii cu vârsta sub 3 ani. Pentru aceștia Teatrul Ion Creangă va susține în weekend, pe 17 și 18 decembrie, în Laboratorul de povești, 2 spectacole de teatru: „Bună dimineața!” și „Iglu”.

Programul are loc sub îndrumarea lui Moș Crăciun, care va fi prezent zilnic în Parcul Kiseleff, pentru a se întâlni cu toți cei dornici să îl cunoască. În căsuța sa atent decorată de sărbătoare, Moșul va primi vizitele celor mici, va citi scrisorile pregătite de aceștia în cadrul atelierelor și va nota pe lista sa toate dorințele copiilor pentru noaptea de Ajun.

Organizată de Teatrul Ion Creangă, cea de-a doua ediție a evenimentului ”Crăciunul Copiilor” este finanțată de Primăria Municipiului București și derulată cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 – București, partener oficial.

Intrarea este liberă. Pentru spectacole și ateliere accesul se face în limita locurilor disponibile.