Festivalul Ion Dolanescu 2021Centrul județean de Cultură Dâmbovița în parteneriat cu Fundația Culturală “Ion Dolănescu” organizează în perioada 23 – 24 septembrie 2021, Festivalul național Ion Dolănescu.

Concursul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali din țară și străinătate, interpreți ai cântecului popular românesc, aând vârsta cuprinsa între 16 și 30 de ani.

Concurenții vor interpreta trei piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă), una cu acompaniament orchestral din zona de provenință și nu în ultimul rând un cântec din repertoriul artistului Ion Dolănescu. Acompaniamentul orchestral este asigurat de Orchestra Populară Chindia.

Fișa de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresa de mail a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – office@cjcd.ro – sau pe fax la numărul 0245.613112, până la data de 15 august 2021. Această va fi însoțită de partiturile muzicale.

Pe data de 20 august 2021 va avea loc preselecția interpreților, începând cu ora 10:00, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, din Târgoviște. Candidații admiși vor avea asigurate cheltuielile de cazare pe perioada 23 – 24 septembrie.