Te uită cum ninge, decembreLa Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, Argeș se desfășoară timp de o săptămână programul educațional “Te uită cum ninge, decembre”.

Manifestarea organizată de instituția de cultură cu sprijinul Consiliului Județean Argeș se desfășoară în perioada 8 – 16 decembrie 2016, a ajuns la ediția a VI-a și se adresează copiilor din grădinițe și școli.

În cadrul acestuia, se vor desfășura două ateliere de meșteșuguri tradiționale: Masca populară și respectiv Decorațiuni pentru bradul de Crăciun, coordonate de restauratoarea Malvine Mocenco.

Lumea magică a poveștilor românești va prinde, astfel, viață prin creațiile micilor meșteri care vor realiza, cu pricepere și talent, măști inspirate din mitologia românească, precum și ornamente pentru pomul de Crăciun. Atât măștile, cât și ornamentele vor fi realizate în tehnicile tradiționale (țesut, cusut) și confecționate doar din materiale naturale.

La aceste evenimente, dedicate sărbătorilor de iarnă, vor participa copii de la grădinițe și școli gimnaziale din județul Argeș.

Autor: Constantin PAȘOL