Spectacol de muzică și joc popular organizat de către Școala de Arte Cluj cu ocazia Unirii Principatelor Române.
Școala Populară de Arte Tudor Jarda din Cluj invită iubitorii de folclor joi, 19 ianuarie, începând cu ora 17:00, în Sala Șantier la spectacolul de muzică și joc popular dedicat – de la 24 ianuarie 1859.
Unirea Principatelor Române sau Mica Unire a reprezentat un moment care a culminat cu alegerea ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza, constituind și primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, definitivat abia la 1 Decembrie 1918, o dată cu Marea Unire de la Alba Iulia.
Ca urmare, sărbătorirea sa constituie, de decenii, un eveniment de seamă pentru întreaga suflare românească, astfel că și colectivul Școlii de Arte Cluj îl va cinsti așa cum se cuvine joi, 19 ianuarie, 2017.
Partea muzicală a spectacolului – înscrisă în cadrul Anului 2017 – Anul cântului popular la Școala de Arte Cluj – va fi susținută de cursanții claselor de canto muzică populară ai școlii, după cum urmează:
- din clasa Denisa Bonţe: Raluca Codori, Daiana Maghiari, Alexandra Vereș, Adelina Vidrean, Paulina Estera Bodea;
- din clasa Ana Strîmturean: Marinela Bulz, Denisa Perde, Anca Stelea, Florin Breje, Adrian Răcăşan, Sebastian Roman, Vlăduţ Antal, Mircea Lazăr, Adriana Felea, Andrei Bonţe;
- din clasa Claudiu Ciotleuş: Maria Mihali, Ovidiu Fărcaş, Camelia Pânzar, Roxana Zanc, Nicuşor Butilcă, Denisa Pop, Oana Călugăr, Delia Spătar, Cătălin Muntean, Anamaria Siminiceanu.
În acest spectacol – care face parte din proiectul Joia Artelor – stagiunea artistică a Școlii de Arte Cluj vor evolua și dansatorii Ansamblului Folcloric Vatră de Dor, instruiți de coregraful Viorel Dragomir.
Acompaniază taraful Vatră de Dor, sub conducerea muzicală a lui Iancu Pop.
Spectacolul va fi prezentat de către Grigore Sâmboan.
Intrarea este liberă!