Tot Degeaba - Tudor GheorgheTudor Gheorghe a avut cel mai dramatic mesaj social exprimat pe scenă, de la Revoluţie încoace, cu spectacolul “Degeaba”. A arătat că-i pasă, protestând pe scenă…

De la an la an, România se afundă tot mai mult într-un debit uriaş de preocupări majore alarmante, probleme socio-culturale, politice, sau de orice altă natură, care cer soluţionări urgente. Constatăm însă, în mare parte, că toate acestea rămân a fi doar subiecte de presă, prezentate analizate şi comentate de către specialişti, sau fapte minuscule, care nu pot schimba cu nimic rezoluţia situaţiei acute ce afectează modul existenţial al românilor.

Într-o ţară a confruntărilor permanente şi a neajunsurilor, un singur mesaj reuşeşte să îi cutremure şi în acelaşi timp să îi adune într-un singur loc pe românii care nu şi-au pierdut speranţa şi trăiesc la intensitate maximă emoţiile puternice transmise în cadrul unui act cultural veritabil de unul dintre cei mai valoroşi oameni de cultură din România: Tudor Gheorghe.

Anul trecut, Tudor Gheorghe a decis ca acest spectacol să nu aibă loc. Anul acesta, pe 22 decembrie, la Sala Palatului revine cu TOT DEGEABA – „strigătul de disperare al unui întreg popor batjocorit de noua nomenclatură a comunismului cu faţă capitalistă, într-un timp istoric numit eufemistic tranziţie”.

TOT DEGEABA, scris cu majuscule şi pronunţat cu vehemenţă, nu este doar un spectacol. Este actul public de acuzare a tuturor infractorilor care s-au perindat la cârma ţării în ultimii 26 de ani. Niciodată, până acum, când aniversăm sfârşitul premoniţiei lui Brucan, circul politic nu s-a manifestat atât de grotesc, parcă pentru a ţine loc de decor spectacolului lui Tudor Gheorghe. Şi niciodată n-a fost mai potrivit acest mesaj decât acum, când, vrând parcă să-l ilustreze, pe scena politică se încaieră toată lumea cu toată lumea. TOT DEGEABA însă-şi aici se insinuează mesajul de speranţă! -, tot degeaba se bat, pentru că lumea, în sfârşit, s-a prins: minciunile se bat între ele, iar adevărul jafului naţional iese la suprafaţă ca untdelemnul.

Spectacolul TOT DEGEABA nu e doar un strigăt de revoltă, este şi prohodul Minciunii Naţionale.

Biletele se găsesc pe www.tudor-gheorghe.ro şi la casa de bilete a Sălii Palatului.