Supă de cartofi cu paine prajita si usturoiRețetă foarte gustoasă din județul Hunedoara, supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi, este nelipsită de pe masa românilor, în special în zilele de post.

Se prepară foarte ușor, este aromată și foarte gustoasă.

Hunedoara este un județ vestit pentru hărnicia locuitorilor ei și pentru bucatele alese pregătite după rețete străvechi.

Supa de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi face parte din categoria reţetelor de post de la Mănăstirea Prislop.

Ingrediente necesare:

  • 5 lingurițe ulei de măsline;
  • 2 cepe;
  • 3 căței de usturoi;
  • 3 cartofi mari albi;
  • 2 ramuri de rozmarin;
  • 8 felii de pâine;
  • 1 l supă de legume;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm și tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puțină sare vreme de 10 minute. Curățăm și tăiem ceapă mărunt. O punem la călit în ulei încins.

Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi.

Peste ele turnăm supa de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic.

În acest timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute.

După ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă.

După ce s-a obţinut consistentă dorită, supă se pune în boluri şi se serveşte cu pâinea prăjită.

Poftă bună!