Spectacol de Muzica Populara dedicat primaverii Mugur, MugurelCentrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj organizează joi, 28 martie 2019, de la ora 18:00, pe scena Casei de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca, Spectacolul de Muzică Populară dedicat primăverii “Mugur, Mugurel”.

Vor evolua tineri instrumentiști, studenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la instrument popular tradițional, coordonat de profesorul Ovidiu Barteș: Raluca Pintzoi, Valentina Iluchianu, Cristina Cosma, Vlad Blaga și Bogdan Cozac.

Pe scena vor urca și tineri interpreți care fac parte din Ansamblul de Muzică Tradițională Româneasca “Icoane”, din cadrul academiei clujene, coordonat de prof. univ. dr. Ioan Bocșa și lect. univ. dr. Alina Stan: Larisa Ușa, Denisa Dreșcanu, Iustina Horga și Ionuț Candrea.

De asemenea, vor fi prezenți și interpreți de muzică populară care aparțin mai multor generații: Denisa Perde, Alexandra Chira, Mihai Trif, Radu Lazar, Marinela Zegrean Istici, Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan și Maria Marcu.

Dansurile populare vor fi aduse în scena de membrii Ansamblului Folcloric “Cununa Apusenilor” al Casei de Cultura “Dumitru Sopon” din Gilau, director artistic Marcela Câmpean, instructori Ciprian și Nicoleta Mureșan, ansamblu care în anul 2012 a câștigat trofeul Festivalului internațional de tradiții și obiceiuri populare din Wisla, Polonia.

Invitați speciali: îndragitul interpret de muzică populară din Satu Mare, Petrica Mureșan, alături de formația instrumentală “Zorile” din comuna Mociu, primaș Țuli Carol – Stângaciu – instrumentiști din vatra satului care pastreaza melodiile învățate din generație în generație și care au câștigat, în decursul timpului, numeroase premii la competițiile naționale. De asemenea, aceasta formație instrumentala este deținatoare a titlului “Tezaure Umane Vii”, o inițiativa UNESCO, decernat în anul 2012 de Ministerul Culturii din România. Alaturi de ei va fi prezent și lutierul clujean Nicolae Vadan, premiat recent la Gala “Tezaure Umane Vii” de la Bucuresti.

Întregul spectacol este acompaniat de Orchestra Profesionista Cununa Transilvana, a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Prezentarea va fi facuta de Grigore Sâmboan, iar intrarea se face doar pe baza de invitații. Acestea se pot obține în mod gratuit de la sediul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, Calea Dorobanților 104 (cladirea Bibliotecii Județene Octavian Goga, etaj 6). Informații la telefon 0264 597 781.