Pârloaje MoldoveneștiBucătăria moldovenească e o adevărată comoară cu bucate gustoase, în care doinește sufletul mărinimos al neamului. Cel mai posibil expresia “Ca la mama acasă” să fi fost inventată pe aceste meleaguri de vreun călător înfometat. O bucătărie în care găsim o bogăție de vechi rețete de mâncăruri, de la plăcinte învârtite, la mămăligă cu jumări, bulz sau la zamă de pui.

Noi, va poftim azi la pârjoale moldovenești.

Ingrediente:

1 kg. carne, o ceapa, 1 morcov, 1 cartof, o felie de pâine, 1 ou, ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeață tocată

Mod de preparare:

Se alege carnea  (de vită, porc sau miel) mai grăsuță, se spală, se scurge de apă și se dă prin mașina de tocat împreună cu ceapa tocată și ușor călită și pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine. Cine dorește poate toca o dată cu carnea, morcovul și cartoful, astfel pârjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocătura să fie dată prin mașină de două ori.

Se amestecă în compoziție oul, se potrivește de sare, de piper și se pune verdeața. Se ia cu lingura tocătura, se dă prin pesmet, se turtește cu mâna, dându-i-se forma dorită și se prăjește bine, pe ambele părți, în ulei încins.

O minunăție atunci când sunt pregătite cum trebuie, nici prea crude nici prea uscate, le puteți pune lângă un piure de cartofi și o salată acră.

Vă dorim spor la gătit tradițional și poftă bună!