Reteta de fursecuri cu ciocolata si scortisoaraNu există sărbători fără mirosul dulce de scorțișoară, fie că este de la vinul fiert, fie că este de la prăjiturile pregătite cu grijă și dragoste pentru cei dragi.

Fursecurile cu ciocolată și scorțișoară sunt îndrăgite de toată familia. Se spune că au pornit de undeva din Moldova deși originea exactă a acestei rețete nu este cunoscută.

Merg de minune în zilele friguroase de iarnă alături de cafea sau vin fiert.

Ingrediente necesare pentru fursecuri:

  • 250 g ciocolată conținut ridicat de cacao,
  • 1/2 linguriță scorțișoară,
  • 50 gr unt,
  • 250 gr făină,
  • 150 gr zahăr pudră,
  • 2 ouă,
  • 1/2 linguriță praf de copt,
  • decor – 100 gr zahăr pudră.

Mod de preparare:

  • Într-un vas pe baie de abur se topește untul și ciocolata. Separat se mixează ouăle cu zahăr apoi se adaugă scorțișoara,
  • După ce ciocolata și untul s-au topit se amestecă ușor cu un tel până devine ca o cremă și se răcește. Cele două compoziții se amestecă bine apoi se adaugă treptat făina amestecată cu praf de copt,
  • Se introduce la rece pentru 2 ore apoi se modeleaza biluțe, de mărimea unei nuci pe care le tăvălim prin zahăr pudră,
  • Se asează într-o tava tapetată cu hârtie de copt, cu o distanță de 2 cm între ele,
  • Fursecurile cu ciocolată și scorțișoară se coc 9-10 minute la foc iute, cca 180 C,
  • După coacere se lasă să se răcească apoi se scot din tavă.

Poftă bună!