Datini și Obiceiuri

Obicei de Boboteaza - Steagul

Tradiții de Bobotează – Steagul – Morteni

Obicei unic în România, Steagul se sărbătorește doar în comuna dâmbovițeană Morteni. Obiceiul constă în împodobirea unor prăjini de aproximativ 14 metri cu batiste cusute manual de fetele nemăritate, batiste denumite geavrele, motiv pentru care mulți cunosc această sărbătoare sub...

Lăcașe de Cult

Biserica din incinta Manastirii Moldovita

Mânăstirea Moldavița- Patrimoniu UNESCO

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, construita la începutul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind atestată încă din anul 1402. Aceasta se...
Biserica de lemn - Barsana Maramures

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana

Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Bârsana, județul Maramureș, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, pe dealul numit Jbâr, ca loc...
Biserica de lemn din Budești-Josani

Biserica de lemn din Budești – Josani

Bogatele păduri din zona râului Cosău au dăruit oamenilor lemn pentru construirea frumoasei biserici din Budești - Josani, situată la circa 30 km sud de...

Rețete Românești

Reteta - Lapte de Pasare

Rețetă – Lapte de Pasare

Lapte de pasăre este unul dintre cele mai iubite deserturi românești. Este foarte ușor de preparat și se regăsește în toate regiunile țării. Poate fi prezent la mesele festive sau poate fi un desert delicios la mesele în familie. Ingrediente necesare pentru Lapte de Pasăre: 400 ml lapte 4 ouă ...
Reteta - Varza la cuptor cu muschi afumat

Rețetă de Varză cu mușchi de porc afumat

O rețetă de iarnă foarte gustoasă și sățioasă care va bucura întreaga familie, mușchiul de porc afumat cu varză murată, este foarte usor de preparat. Mușchiul de porc îl puteți prepara chiar dumneavoastră acasă. Va invităm să citiți rețeta aici Rețetă de Mușchi Afumat. Ingrediente 700 gr. mușchi de porc afumat, ...
Reteta - Afumare Muschi de porc cu boia

Rețetă – Afumare Mușchi de porc cu boia

Considerat o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, rețeta de muschi de porc afumat este foarte popular în Moldova și Transilvania. Poate fi consumat ca atare, ușor prăjit în untura sau în alte mâncăruri, după gust. Deși necesită timp îndelungat de prepare dar și spațiu, este o rețetă foarte simplă și foarte...
Reteta de Alivanca Moldoveneasca

Rețetă de Alivanca Moldovenească

Alivanca este un desert țărănesc uitat în negura timpului. Îl mai putem găsi in Nordul Moldovei sau în Bucovina. Se poate consuma rece sau caldă, după preferințe. Vă invităm sa încercați această rețetă minunată și să vă bucurați de gusturile românești tradiționale. Ingrediente pentru o tavă de 25x30 cm: 500 ml lapte; ...
Reteta Socata

Rețetă Socata

Socata rămâne una dintre băuturile preferate ale românilor, ce marchiază începutul verii. Gustul ei răcoritor și aroma proaspătă ne duc mereu cu gândul la diminețile însorite de vară, alături de bunici. Vă invităm să o încercați și să o savurați. Rețeta de socată: ingredient 10-12 flori de soc (se pot...

Știri

Lumea Satului

Artiști

Costel Vasilescu - Trompeta

Costel Vasilescu – Biografie

Costel Vasilescu s-a născut la data de 6 noiembrie 1940 în București, într-o familie de lăutari. Atras de mic de muzică, merge pe la nunțile din cartier unde îl...
Emilia Bubulac Color

Emilia Bubulac – Biografie

Emilia Bubulac s-a născut în satul Boroşteni, comuna Peștișani, din judeţul Gorj, pe 2 octombrie 1948. De la bunica sa, Ilinca Nicolcioiu, a învațăt arta...
Ion Paturica - Cobzarul din Clejani

Ion Paturica – Biografie

Ion Paturica s-a născut în 1928 Teiș, județul Dâmbovița. A început să cânte la cobză la doar 7 ani sub îndrumarea fratelui său. După căsătorie,...
Maria Apostol - Marie din Runcu Gorj

Maria Apostol – Biografie

Maria Apostol a debutat în muzică la frageda vârstă de 5 ani, pe scena Căminului cultural Runcu. Până la 14 ani a obținut numai...
Ion Cristoreanu

Ion Cristoreanu – Biografie

Ion Cristoreanu a fost un cântăreț de muzică populară. S-a născut la data de 9 noiembrie 1925 în Tritenii de Jos, județul Cluj. S-a născut...