Școala Populară de Arte Cluj


Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca, a fost înființată  în anul 1954, având ca rol propagarea culturii și instruirea cetățenilor indiferent de vârstă, în domeniul artelor.

În anul 1994 școlile de artă județene au fost declarate „instituții publice de cultură și artă” mergând pe principiul educației permanente. Școala de Arte din Cluj a avut de-a lungul timpului mai multe sedii: pe calea Moților, apoi în Piața Ștefan cel Mare, după care pe str. Pavlov. În 2008, datorită retrocedării clădirii de pe Pavlov, sediul Școlii s-a mutat pe str. Fabricii de zahar nr.51.

La această adresă au loc și astăzi diverse activități de tip cultural: muzică ușoară, populară și jazz, dans clasic, balet copii, dans contemporan, grafica, ceramica, sculptura, design vestimentar, fotografie sau țesut-cusut.

Școala Populară de Arte din Cluj, coordonează periodic o serie de activități cultural artistice, programe de schimb de experiență și colaborări, workshop-uri și diverse evenimente care se desfășoară la Casa de Cultură din oraș sau la Cinema Mărăsti.

Astfel, nu e niciodată prea târziu să înveți o activitate artistică nouă sau să-ți împlinești un vis mai vechi. Programul la școală este flexibil, mediul ambiant și profesionist, iar școala este în permanenta dezvoltare.

Contact

Adresa: Strada Fabricii de Zahăr nr. 51, cod postal 400624, Cluj-Napoca

Telefon: +40 – 0264-592576

E-mail: scoaladeartecluj [at] yahoo.com

Website: www.scoaladearte.ro

Address
Str. Fabricii de Zahăr nr. 51, 400624

Loading Map....

Upcoming Events

  • No events in this location