Şcoala de Arte Francisc Hubic – Oradea


Încă din anii 1925-1926, un grup de entuziaşti, iubitori ai muzicii, în frunte cu profesorul, compozitorul și dirijorul FRANCISC HUBIC, încearcă să înfiinţeze un Conservator de muzică după modelul celor din București, Cluj și Timișoara. Acest Conservator a primit după cel de-al doilea război mondial, în anul 1945, titulatura de “Conservatorul de Muzică și Arta Dramatică”.

Tot în anul 1945, din iniţiativa unor artişti plastici de renume din Oradea, în frunte cu prof. pictor Roman Mottl-senior, ia naştere “Şcoala de Arte Frumoase” .
• Conservatorul de Muzică şi Artă Dramatică se va unifica cu Şcoala de Arte Frumoase la data de 7 noiembrie 1954 sub denumirea de Şcoala Populară de Artă.
• Până în anul 1947, la conducerea conservatorului a fost valorosul muzician Francisc Hubic, apoi până în 1952, va fi director, dirijorul Romulus Botto.

• Între anii 1982-1988 au fost directori ai şcolii, prof. Ersilia Geoldes şi Crăciun Parasca, iar din anul 1988, şi pănă in prezent la conducerea instituţiei se află director general manager,lector universitar,drd Marian Boboia.
• Din Anul 1990, Şcoala Populară de Artă a primit numele ctitorului ei “Francisc Hubic”, iar de atunci se numeşte Şcoala de Arte “FRANCISC HUBIC”.

Sursa: Şcoala de Arte “FRANCISC HUBIC”

Address
Strada Moscovei nr. 5

Loading Map....

Upcoming Events

  • No events in this location