Centrul Cultural Mihai Eminescu – Târgul Mureș


Centrul Cultural Mihai Eminescu este o instituţie complexă: de cultură, prestări servicii turistice şi alimentaţie publică, aflată în administrarea Municipiului Tîrgu-Mureş, amplasată în zona rezidenţială a oraşului.
Clădirea, cu o arhitectură aparţinând finelui de secol XX, oferă celor interesaţi oportunitatea de a organiza diverse manifestări de cultură, turistice şi economice.
Dispune de o sală de spectacole de 400 locuri, 2 săli multifuncţionale,  cu o capacitate de 35 de locuri fiecare şi un hol expoziţional.
În spaţiile menţionate se pot organiza spectacole, conferinţe, simpozioane, cursuri de formare profesională și expoziţii.
Prin manifestările culturale găzduite şi organizăm, se urmăreşte atingerea principalelor obiective, şi anume:
  • aducerea în prim-plan a culturii, prin organizarea unor evenimente ca: Zilele Mihai Eminescu, târguri de carte, recitaluri de poezie, expoziţii de artă, spectacole de folclor şi alte genuri muzicale.
  • implicarea tinerilor în fenomenul cultural, prin parteneriate cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Palatul Copiilor Tîrgu-Mureş, Casa de Cultură a Studenţilor, ligile studenţeşti, precum şi cu unităţi şcolare mureşene.
  • parteneriatul cu  Casa de Cultură a Studenţilor aduce în cadrul Centrului Cultural Mihai Eminescu mai multe cursuri: de teatru , dansuri pentru copii, cerc de chitară, dansuri populare.
  • conservarea şi transmiterea valorilor culturale, artistice, tradiţionale ale comunităţii  locale – tradiţii  de Crăciun, tradiţii pascale, expoziţii de artă culinară.
Address
Strada Nicolae Grigorescu 19, 540095

Loading Map....

Upcoming Events

  • No events in this location