Casa de Cultură a Studenților


Creată ca o necesitate a petrecerii timpului liber de către studenții din Centrul Universitar Iași, Casa de Cultură a Studenților a devenit în scurt timp un adevărat reper cultural și o rampă de lansare a tinerelor talente.

În anul 1977 se inițiază o serie de concursuri cultural artistice între facultățile din Centrul Universitar Iași, concursuri denumite generic “Gaudeamus”, ajungându-se la o frecvență zilnică a peste 800 de studenți iar numărul membrilor care activau în formațiile studențești depășind 3000.

Anual în cadrul instituției sunt organizate activități care încurajează creația sub toate formele ei, tinerii având posibilitatea să participe la festivaluri de dans, de muzică ușoară, de film, de folclor, de teatru. Studenții din Centrul Universitar Iași pot participa și la o serie de cursuri de pictură, fotografie, grafică, dansuri sportive, de societate, chitară clasică sub îndrumarea unei echipe de specialiști.

În Casa de Cultură a Studenților s-au înființat de-a lungul timpului mai multe formații artistice cum ar fi: “Doina Carpaților”, Cenaclul “Mihai Eminescu”, Teatrul “Ludic”, Cenaclul de literatură “SF. Quasar”, formațiile de muzică “Roșu și Negru”, “Meteor”, Flacăra “Folk 73”, Moldavia folk, “Epsylon”, Cenaclul de muzică, poezie şi umor “Moldavia”, “Divertis”, “Satyricon”, “Ethos”, “Brevis”, “Econthalia”, Cenaclul de pictură și grafică “Voroneț”, etc.

Address
Strada Vasile Conta 30, 700106

Loading Map....

Upcoming Events

  • No events in this location