Festivalul - In Gradina cu Flori MulteCentrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești, Cernăuți în parteneriat cu Asociația “Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale – Arboasa din Suceava, cu sprijinul Centrul Cultural “Bucovina”, organiează în perioada 22 – 24 iulie 2021, ediția a XVI-a a Festivalului Concurs În Grădina cu Flori Multe.

Festivalul se adresează copiilor si tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani, avînd ca scop încurajarea și lansarea tinerilor interpreți de muzică populară dar și debutanți în dansul popular românesc.

Secțiunile festivalului În Grădina cu Flori Multe:

  • soliști vocali – fiecare solist vocal va prezenta în concurs două melodii populare românești (o priceasnă, doină sau baladă – fără acompaniament) și un cântec de joc (cu acompaniament), ambele reprezentând zona folclorică a concurentului.
  • soliști instrumentiști – fiecare instrumentist va prezenta doua piese din care una de virtuozitate
  • formații vocal – folclorice – fiecare formație va prezenta două cântece populare românești autentice cu caracter diferit la propria alegere (nu mai mult de 10 minute)
  • formații coregrafice – participanții prezintă două dansuri românești (nu mai mult de 10 min). Formația nu poate avea mai mult de 12 dansatori.

Toți concurenții vor purta costume populare specifice zonei de proveniență a concurenților.

Festivalul În Grădina cu Flori Multe se va desfășura în Sala de Spectacole “Dumitru Covalciuc” a Centrului Bucovinean de Artă, iar Gala Laureaților, premierea și Recitalul oaspeților festivalului va avea loc în Sala de Spectacole a Centrului Regional pentru educatie estetica “Tineretul Bucovinei” Cernăuți – duminică, 24 iulie 2021 începând cu ora 11:00.

Pentru informații privind condițiile de participare: