Firicel de Cantec Romanesc - FolclorFestivalul național de Folclor Firicel de cântec Românesc ajuns la a III-a ediție, organizat de Bratosin Events în parteneriat cu Ansamblul Folcloric profesionist Țara Vrancei, se va organiza în data de 28 mai 2022 la Focșani.

Festivalul de Folclor Firicel de cântec Românescare ca scop promovarea artei muzicale, descoperirea și motivarea tinerilor talente precum și combaterea discriminării de orice fel dintre copii/tineri.

La acest festival de muzică populară pot participa tineri interpreţi, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.

Categoriile de vârstă sunt, după cum urmează:

  • 6-8 ani;
  • 9-11 ani;
  • 12-14 ani;
  • 15-18 ani.

Concurenţii, din primele doua categorii, vor interpreta o piesa cu acompaniament (negativ), iar concurenții, din ultimele doua categorii, vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă) şi una cu acompaniament (negativ).

Interpretarea poate fi însoţită de o coregrafie.

Concursul se va desfăşura la sediul Ansamblului folcloric Ţara Vrancei, din Bd. Unirii 36, Focşani, sala Balada, în ziua de 28 mai 2022, începând cu ora 11, după un program bine stabilit de organizatori..

În afara concursului, va susţine recital Ansamblul folcloric Ţara Vrancei şi îndrăgiti interpreti al cântecului popular românesc.

Criteriile de Selecție și Jurizare sunt:

  • Adecvarea melodiei, text/vârstă (categorii de vârstă): 10%
  • Gradul de dificultate al piesei: 15%
  • Calităţile interpretative (precizia intonaţiei, claritate timbrală, amplitudine vocală, emisia, frazarea, simţul ritmic, stilul interpretării, particularităţi vocale,): 65%
  • Expresivitatea artistică şi ţinuta scenică: 10%

Fişele de înscriere în concurs, copie după certificatul de naştere şi negativele concurenţilor se vor trimite la adresa de mail bratosinevents@yahoo.com, până la data de 21 mai 2022. Acestea pot fi descarcate de pe pagina organizatorului pe adresa: BRATOSIN EVENTS