Festivalul - De Dor de Primavara 2018Centrul Cultural Municipal “Radu Șerban” Caracal cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Olt, organizează în perioada 18 – 19 aprilie 2018, a XIV-a ediție a Festivalului de Folclor “De Dor, de Primăvară”.

Festivalul de Folclor „De Dor, De Primăvară” se adresează copiilor şi tinerilor, din învăţământul gimnazial şi liceal, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Concursul de interpretare de muzică populară este structurat pe două secţiuni:

  • solist vocal
  • solist instrumentist.

Probele din concurs, atât pentru solist vocal, cât şi pentru solist instrumentist, constau în interpretarea a două piese de muzică populară la alegerea concurentului, astfel: o piesă fără acompaniament (doină sau baladă), cea de-a doua piesă cu acompaniament.

În mod obligatoriu, concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice. Pentru soliştii instrumentişti, sunt admise în concurs numai instrumentele tradiţionale.

Taxa de înscriere în concurs este 50 lei. Suma rezultată din taxa de înscriere se va constitui într-un premiu de popularitate.

În urma preselecției, toți concurenții admiși vor evolua în ziua de 18 aprilie, urmând ca în ziua de 19 aprilie să aibă loc festivitatea de premiere și gala laureaților. Totalul premiilor este de 6.600 lei, din care trofeul festivalului 1.200 lei.

Acompaniamentul este asigurat de orchestra Centrului Cultural Municipal Caracal.

Persoană de contact: Daniel Voicu, conducătorul orchestrei. Tel. 0730.431.229