Fasole verde la tigaie - Rețetă de PostO rețetă de post perfectă, fasolea verde este o legume ieftină și sănătoasă care este plină de vitamine și se prepară foarte repede.

Poate fi mâncată atât ca garnitură cât și ca fel principal în zilele de post.

Timpul de pregătire este foarte scurt și rezultatul este delicios.

Vă oferim o rețetă simplă și gustoasă care să vă încânte simțurile:

Ingredinte:

  • 600 g fasole verde,
  • 5 roșii medii,
  • 6 căței de usturoi tocați,
  • 3-4 cepe medii,
  • mărar și pătrunjel tocat,
  • sare, piper după gust.

Fasolea verde se taie în bucăţi şi se opăreşte în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. În timpul astă se toacă ceapa mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

O altă rețetă de post – Borș de urzici?

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.

Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Poftă bună!