Târgul Olarilor și Meșterilor Populari Ochiul de Păun


Targul Olarilor si Mesterilor Populari Ochiul de PaunTârgul Olarilor și Meșterilor Populari “Ochiul de Păun”, eveniment organizat de Primăria Rădăuți, Muzeul Etnografic “Samuil și Eugenia Ionet” și Casa de Cultură Rădăuți, a ajuns la ediția a XXXV-a și are loc în perioada 25 – 27 August.

Târgul Olarilor și Meșterilor Populari “Ochiul de Păun” este una din manifestările care au intrat în tradiția Rădăuțeană și care reușește să adune la un loc meșteri olari din toate colțurile țării.

Târgul este organizat în scopul promovării meșteșugului olăritului – tehnica tradițională din zona Rădăuțiului, meșterii populari expunând spre vânzare obiecte tradiționale, unele cu caracter unicat. Obiectivul târgului “Ochiul de Păun” îl reprezintă stimularea meșterilor populari în vederea producerii și valorificării obiectelor tradiționale specifice zonelor etnografice din care provin.

Alături de olari participa și meșteri populari din alte domenii tradiționale, ca sticlărie, pielărie, sculptură în lemn, împletituri, ouă încondeiate, cusături populare, iconografie.

Programul pregătit de organizatori este unul vast și menit să bucure toți vizitatorii indiferent de vârstă, astfel aceștia se pot bucura de expoziții cu ceramica de Marginea, Horezu și Corund dar și expoziții de pictura, spectacole folclorice, campionat de minifotbal și concerte de muzica susținute de trupa Fără Zahăr, Bosquito, Claudia Pavel și îndrăgitul interpret din Republica Moldova, Nicolae Vieru.

Spectacolul folcloric este asigurat de:

  • Ansamblul Florile Bucovinei,
  • Ansamblul Tihuță Colibiță
  • Ansamblul Ciobănașu.

Location

Date/Time
Date(s) - 25/08/2017 - 27/08/2017
All Day

Map Unavailable