Târgul de meșteșuguri și ceramică tradițională


Targul de mestesuguri si ceramica traditionalaCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, organizează în perioada 11-15 octombrie 2017, Târgul de meșteșuguri și ceramică tradițională, eveniment ce are loc în cadrul celei de-a III-a ediții a Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj  (CICB 2017).

La ediția din acest an sunt prezenți aproximativ 50 de meșteri populari, mulți dintre ei cu produse din ceramică, veniți din Sibiu, Corund, Brașov, Horezu, Vâlcea și Cluj-Napoca.

Târgul expozițional cu vânzare se desfășoară în Piața Avram Iancu, între orele 10:00 și 19:00. Aici, clujenii sunt așteptați pentru a admira și cumpăra obiecte ceramice, precum: oale pentru sarmale, ulcele, blide, căni, vaze, dar și ceramică decorativă și figurativă.

Mai mult, la Târgul de meșteșuguri și ceramică tradițională pot vedea cum se transformă lutul, deoarece meșterul popular clujean Sorin Bucur oferă demonstrații la roata olarului.

Târgul de meșteșuguri și ceramică tradițională se bucură de sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Cujului și Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Location

Date/Time
Date(s) - 11/10/2017 - 15/10/2017
All Day

Map Unavailable