Târgul de fete de pe Muntele Găina 2018


Targul de Fete - Muntele Gaina 2018Înfiinţat ca o întâlnire între locuitorii satelor răsfirate prin munţi, pentru ca oamenii să-şi găsească mai uşor partenerul sau partenera de viaţă, cu timpul Târgul de fete de pe Muntele Găina a devenit un prilej de promovare și de trasmitere generațiilor viitoare a tradiţiilor şi artei populare.

Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează în perioada 21-22 iulie 2018 Târgul de fete de pe Muntele Găina ce va avea loc pe muntele aflat nu departe de graniţele judeţelor Alba, Hunedoara, Arad şi Bihor, în zona comunei Avram Iancu.

Târgul de fete de pe Muntele Găina, cea mai importantă sărbătoare a moţilor, organizat anual în duminica din preajma Sărbătorii Sfântului Ilie, are o vechime de sute de ani. Amploarea și renumele a depășit demult granițele țării noastre atrăgând în fiecare an mii de turiști.

„Târgul de Fete de pe Muntele Găina este o sărbătoare populară cu o vechime considerabilă fiind o dovadă vie a tradiţiilor noastre româneşti. Prima atestare documentare datează din 1816, însă specialiştii etnologi susţin că această frumoasă nedeie este mult mai veche. Este atât o sărbătoare populară care dăinuie peste ani dar şi încercarea noastră de a susţine şi promova meşteşugurile tradiţionale prin târgul meşterilor populari, portul popular românesc prin parada care deschide an de an Târgul de Fete dar şi muzica populară autentică prin numele mari ale folclorului românesc invitate la fiecare ediţie” a spus Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Location

Date/Time
Date(s) - 21/07/2018 - 22/07/2018
All Day

Map Unavailable