Spectacolul „Reîntâlniri”


Spectacolul ReîntâlniriȘcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, va găzdui joi, 8 iunie 2017, ora 17.00 în Sala „Șantier” cea de-a șasea ediție a manifestării „Reîntâlniri”, „Gala absolvenților clasei de canto popular din perioada 1971 – 2009” ai cunoscutei și apreciatei instituții clujene.

Cu acest prilej, pe scenă vor urca soliști și instrumentiști consacrați și binecunoscuți publicului, precum: Marius Ciprian Pop, Ana Strîmturean, taragotistul Vasile Chiorean, Lorena Florentin, Nicolae Turcu și Daniel Rațiu, ce vor fi acompaniați de Taraful „Vatră de Dor”, coordonat de Iancu Pop. De asemenea, în program va evolua și Ansamblul folcloric „Vatră de Dor”, coordonat de expert Viorel Dragomir. Referitor la acest eveniment inițiatorul proiectului, d-na expert Ana Strîmturean ne-a declarat următoarele:

“Această activitate a școlii, intitulată generic „Reîntâlniri”, ajunsă la ediția a VI-a, este de fapt un minunat prilej de revedere cu prilejul unui spectacol folcloric între absolvenți și profesori de la clasa de canto popular, din ani diferiți, în speță dintre 1971 – 2009. Cu acest prilej vor urca pe scena instituției noastre artiști consacrați, foști cursanți care au deprins aici tainele muzicii populare – și cu care ne mândrim. Dacă la această ediție avem ca invitat un interpret de anvergura lui Marius Ciprian Pop, anii trecuți ne-au onorat cu prezența și alte personalități din domeniu precum Ionuț Fulea, Aurel Tămaș, violonistul și dirijorul Ovidiu Barteș, taragotistul Mihai Mariș și mulți alții. Cu acest prilej dorim să demonstrăm și progresul extraordinar al școlii, în splendida clădire pe care o deținem, cu toate dotările aferente, un spectacol într-un asemenea cadru reprezentând, practic, visul împlinit al generațiilor trecute, care au învățat aici în condiții dificile, de neimaginat azi”.

Așadar, iubitorii muzicii populare de calitate sunt așteptați cu drag, joi, 8 iunie 2017, în Sala „Șantier” a Școlii de Arte, ora 17.00, la spectacolul „Reîntâlniri”, prezentat de actorul Petre Băcioiu.

Intrarea este liberă!

Location
Școala Populară de Arte Cluj

Date/Time
Date(s) - 08/06/2017
All Day

Loading Map....