Spectacol Folcloric de Dragobete


Spectacol folcloric de DragobeteCele mai frumoase cântece de dragoste vor fi aduse în fața publicului clujean de tineri interpreți de folclor din zona Transilvaniei, joi, 23 februarie 2017, de la ora 18:00, în sala de spectacole „Dumitru Fărcaș” a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Aceasta în cadrul Spectacolului folcloric de Dragobete, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Invitați speciali sunt soții Maria și Mihai Nemeș din Maramureșul Istoric, a căror poveste de dragoste a început pe scenă, în cadrul concursurilor de folclor și care vor încununa spectacolul oferit de tinerii interpreți: Oana Bozga Pintea, Alexandru Pop, Georgiana Lobonț, Daniel Pop, Amalia Chiper Iurian, Ciprian Peteleu, Alexandra Chira, Ovidiu Furnea, Ana-Maria Tomoiagă, Bogdan Berbecar, Elisabeta Guzu, Florina Oprea, Ancuța Suciu, Raluca Pașcalău și Nicoleta Hădărean.

Acompaniamentul spectacolului folcloric de Dragobete va fi asigurat cu profesionalism de Orchestra Cununa Transilvană, sub conducerea muzicală a profesorului Ovidiu Barteș.

În cadrul spectacolului vor fi și momente solistice instrumentale, oferite de membrii orchestrei Cununa Transilvană: Ovidiu Barteș – vioară, Sergiu Ghimpu – acordeon și Andrei Oșan – clarinet și fluier.

„Continuăm o tradiție, aceea de a oferi publicului clujean, an de an de Dragobete, un spectacol de excepție. Dragobetele reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, o zi de sărbătoare, în care feciorii și fetele, având credința nestrămutată că acum trebuie să fie veseli, să glumească, se adunau mai mulți la o casă, pentru a-și face Dragobetele, convinși că, în acest fel, vor fi îndrăgostiți tot anul. Această sărbătoare marchează și revigorarea naturii și, în același timp, a omului, aducând iubirea în casă și în suflet.

Spectacolul de Dragobete vizează promovarea tinerilor interpreți de muzică populară, care vor aduce în scenă cele mai frumoase cântece de dragoste și de dor, actanții și beneficiarii devenind frați și surori pentru a le merge bine tot anul”, a declarat managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Maria Marinela Istici.

Prezentarea spectacolului va fi realizată de Ioana Breda Morar și Grigore Sâmboan.

Spectacolul de Dragobete organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj are și caracter caritabil. Cei prezenți în sală vor putea face donații în urne speciale, pentru o tânără de 26 de ani din Cluj-Napoca, ce suferă de boala Lyme. Singura șansă a Silviei Șerban este un consult și un tratament la cel mai renumit centru neurologic din Europa, aflat la Viena. Pentru aceasta are nevoie de 30.000 de euro, bani de care familia nu dispune și orice sprijin financiar este binevenit.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Location
Casa de Cultura a Studentilor - Cluj Napoca

Date/Time
Date(s) - 23/02/2017
6:00 pm - 9:00 pm

Loading Map....