Sărbătoarea Tradițională la Crucea Iancului


sărbătoarea tradițională de la Crucea IanculuiCentrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Mărișel, organizează duminică, 9 iulie 2017, sărbătoarea tradițională de la Crucea Iancului, zona Fântânele, comuna Mărișel.

Cea mai mare manifestare de acest gen din județul Cluj, care se desfășoară de aproape 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu și a moților din timpul Revoluției de la 1848, va debuta la ora 11:00 cu o slujbă de pomenire la monumentul lui Avram Iancu, urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori, dar și de discursurile oficialităților locale și județene.

La ora 13:30, pe platoul de la Crucea Iancului, va începe spectacolul folcloric, în care vor evolua soliștii vocali: Vasile Coca, Ionuț Langa, Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindriș, Adriana Irimieș, Oana Carmen Bozga, Ioana Breda Morar, Andra Mariș, Anamaria Mariș, Livia Maria Hetea Danciu, Marinela Purcel, Ioana Budaie, Ioana Petran și Mihai Badiu. De asemenea, în fața spectatorilor, vor evolua Grupurile „Izvoare”, „Glasuri Ardelene”, „Nepoții Iancului” – Mărișel și Ansamblurile „Cununița Apusenilor” – Gilău, „Cununa Someșană” – Florești și „Craii Apusenilor” – Beliș, alături de „Taragotiștii din Mărișel”.

În cadrul spectacolului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj va prezenta un program artistic de muzica tradițională susținut de membrii Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană”.

Prezentarea evenimentului va fi realizată de Vali Guia.

Sursă: Tradiții Clujene.ro

Location

Date/Time
Date(s) - 09/07/2017
11:00 am - 6:00 pm

Map Unavailable