Gusturi și tradiții din Săliște 2019


Gusturi si traditii din Saliste 2019Tendinţa popoarelor spre o viaţă culturală mai intensă se naşte numai după ce sentimental respectului tradiţiei a fost deşteptat în toate straturile naţiunii.(Al.Tzigara-Samurcaș)

Proiectul își propune promovarea orașului Săliște, cu satele aparținătoare, la nivel European și național prin specificul gastronomic tradițional și prin moștenirea culturală care au modelat un stil de viață în cadrul unui ecosistem unic.

Sâmbătă, 22 iunie 2019, la Săliște, între orele 10:00 – 18:00, în Parcul Nicolae Hențiu și în parcarea din Piața Junilor, specificul gastronomic local și moștenirea culturală vor fi prezentate turiștilor și localnicilor care vor putea degusta și achiziționa produse tradiționale locale: brânzeturi de vacă și de oaie, preparate din carne, produse locale ale stupului și o excelentă bere artizanală.

Reuniunea Meseriașilor propune o serie de ateliere de creație privind tradițiile și meșteșugurile locale, iar artiștii și ansamblurile tradiționale din Săliște vor prezenta fragmente din repertoriul patrimoniului cultural imaterial.

Publicul tânăr și foarte tânăr se va bucura de ateliere de creație, de spectacole de teatru interactive în straie românești după povești din folclorul românesc și de concursuri tematice, iar turiștii vor putea accesa un tur dedicate al principalelor obiective turistice.

Evenimentul este organizat de Asociația Sibiel 2000 și Primăria Săliște, în cadrul sărbătorii Gusturi și Tradiții din Săliște, sub egida Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Location

Date/Time
Date(s) - 22/06/2019
All Day

Map Unavailable