Festivalul “Tradiții la Români” ediția a V-a 2018


Traditii la romani 2018În perioada 16-17 octombrie 2018 va avea loc la Timișoara, în sala Capitol, începând cu ora 18:30, cea de-a V-a ediție a Festivalului “Tradiții la Români”. Parte a evenimentelor care celebrează Centenarul Marii Uniri, spectacolul este organizat de către Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

În prima zi a festivalului timișorenii îi vor putea asculta pe cei din Ansamblul ”Lăutarii” din Chișinău, condus de maestrul Nicolae Botgros alături de invitatul lor special, Ion Paladi. Ansamblul „Timișul” împreună cu soliștii Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică și Carmen Popovici Dumbrava, va oferi un memorabil moment artistic, de folclor românesc autentic, iar de la Târgu Mureș este invitat în spectacol Ansamblul ”Mureșul” alături de soliștii Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop.

Orchestra Ansamblului Profesionist “Banatul” va deschide cea de-a doua zi a festivalului cu momente de muzica și dansuri din zona Banatului. În recital, tot pe 17 octombrie, îi veți asculta pe: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Stana Stepănescu, Iasmina Iova, Puiu Codreanu, Adrian Stanca, Ghiță Călțun Brancu, Daniel Scorobete, Ion Peptenar și Ioniță Ienea.

Invitațiile se găsesc de luni, 8 octombrie 2018 la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.

Location
Sala Capitol

Date/Time
Date(s) - 16/10/2018 - 17/10/2018
All Day

Loading Map....