Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale Cununa 2020


Festivalul National de Obiceiuri Traditionale Cununa 2020Consiliul Județean Brașov, Centrul Cultural Reduta – Serviciul Cultură Tradițională organizează în data de 18 octombrie 2020, în Piața Sfatului Brașov cea de-a V-a ediție a Festivalului CUNUNA.

Festivalul Cununa va aduce publicului brașovean, obiceiuri și tradiții, cântece și jocuri din zonele etnofolclorice ale județului Brașov, din Teleorman și din Maramureș.

Obiceiul de nuntă din zona Vlașca-Teleorman, Botejunea (obiceiul de botez) din Maramureșul voievodal, Nunta tradițională din Transilvania, obiceiurile Plugarul și Cununa secerătorilor din Țara Oltului vor fi reconstituite pe scena din Piața Sfatului de:

  • Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri “BURNASUL” al CJCPCT Teleorman
  • Ansamblul de femei “BOTEJUNEA” din Dragomirești, Maramureș,
  • Ansamblul Folcloric Studențesc “JUNII BRAȘOVULUI” din Brașov,
  • Ansamblul Folcloric “PLAIURILE DUMBRĂVIȚEI”, Dumbrăvița, Brașov,
  • Ansamblul Folcloric “MĂGURA” din Codlea, Brașov.

Vor susține recitaluri solista de muzică populară din Maramures – Oana Font și Grupul vocal bărbătesc Burnasul din Teleorman.

Accesul publicului în Piața Sfatului se va face pe bază de invitații însoțite de declarația pe proprie răspundere pentru evaluarea riscurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Invitațiile sunt disponibile la casieria Centrului Cultural “Reduta” începând cu data de 5 octombrie a.c., în limita a 150 locuri.

Location

Date/Time
Date(s) - 18/10/2020
12:00 am

Map Unavailable