Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncuşiene”


Festivalul National de Muzica Populara „Meleaguri Brancusiene”În organizarea Consiliului Județean Gorj alături de Școala Populară de Artă Târgul Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Polovraci, pe scena Căminului Cultural Polovraci, în perioada 23-35 martie 2018, va avea loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncuşiene”. Acest festival-concurs îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multor talente, să promoveze şi să stimuleze cele mai valoroase voci ale muzicii populare românești.

Festivalul este destinat elevilor școlilor populare de artă din țară sau centrelor județene de la disciplina canto-muzică populară și instrumente muzicale și este împărțit pe două secțiuni, în cadrul fiecăreia existând două categorii de vârstă: 12-15 ani și 16-25 de ani. S-au înscris în acest an 24 de concurenți din 11 județe, precum Cluj, Mehedinţi, Caraş Sverin, Covasna, Olt, Botoşani, Brăila, Suceava şi Gorj.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu”. În prima seară a festivalului vor urca pe scenă artiştii Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu şi invitata lor, Leontina Fărcaş din Alba. Concursul va continua şi sâmbătă, de la ora 18:00, iar în încheiere va susţine un recital de excepţie, Ansamblul Folcloric „Bucovina”, din Suceava.

Duminică, 25 martie, de la ora 14:00, va avea loc Gala Laureaţilor. După festivitatea de premiere, va urca pe scenă Ansamblul Folcloric ″Măriile Gorjului” urmat de invitaţii lor. Este vorba de interpreta Nineta Popa şi Cristian Fodor.

Cei mai buni tineri artiști vor fi recompensați cu premii în trofee și bani. Premiul cel mare este de 1500 de lei.

Intrarea la spectacole va fi liberă.

Location

Date/Time
Date(s) - 23/03/2018 - 25/03/2018
All Day

Map Unavailable