Festivalul Național de Muzică Populară “Meleaguri Brâncușiene”


Festivalul National de Muzica Populara Meleaguri Brancusiene 2019Școala Populară de Artă, alături de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural Baia de Fier, organizează în perioada 29 – 31 martie, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară “Meleaguri Brâncușiene”.

În prima seară a festivalului, după concurs, recitalurile vor fi susținute de artiștii Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj, dar și de ansamblurile: “Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, coregraf Valeriu Saraolu, “Nedeia” din Novaci, coregraf Dragos Medrega și de Ion Lianu și suflătorii de la Novaci.

În a doua seară, după concurs, vor urca pe scena invitații din Serbia, Ansamblul Folcloric “Kud Vojvoda Janko Katic”, urmați de Ansamblul de dansuri “Românașul” din Târgu Logrești, coregraf Aurel Speriatu, Ansamblul de fluierași și băcițe “Cheile Oltețului” din Polovragi, coordonator Gheorghe Mituță.

În ultima seară, după Gala Laureaților, iubitorii de folclor vor avea parte de recitalurile soliștilor și cursanților Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, acompaniați de Ansamblul Folcloric “Maria Lătărețu”. În program vor fi mai fi: grupul “Măriile Gorjului”, Grupul de naiști si fluierași “Jiana”, Ansamblul de dansuri “Juniorii Doinei Gorjului”, coregraf Valeriu Saraolu.

Seara va fi încheiată de artiștii: Ileana Lăceanu, Alexandra Bleaje, Oana Lianu și Roberta Buzurin – câștigătoarea ediției III.

Prezintă interpreta Carmen Felicia Sarcină.

Evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural din Baia de Fier.

Intrarea este liberă!

Location

Date/Time
Date(s) - 29/03/2019 - 31/03/2019
All Day

Map Unavailable