Festivalul National de Folclor “Magia Sfinxului” 2019


Festivalul National de Folclor Magia Sfinxului 2019Asociația Culturală “Academyc Arts”, cu sprijinul Primăriei Bușteni, a Asociației Culturale “Aurel Stroe” organizează în perioada 5 – 7 septembrie 2019 ediția a VI-a a Festivalului Național de Folclor “Magia Sfinxului”.

Festivalul “Magia Sfinxului” este o manifestare culturală ce vizează dezvoltarea personală a
tinerilor dansatori și coregrafi, schimbul de experiență și îmbunătățirea curriculumului școlar al disciplinelor coregrafice, promovarea unei educații de calitate prin artă și nu în ultimul rând aducerea în atenția participanților stațiunea Bușteni, ca un adevărat pol al culturii și turismului.

Participanții pot fi copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, încadrați în unități școlare, cluburi și palate ale copiilor, centre culturale, asociații de profil din țară, cu aptitudini și înclinaţii deosebite în a promova tradiția românească.

Festivalul de Folclor “Magia Sfinxului” se va desfășura pe 4 secțiuni:

  • Coregrafie – începători, avansați, grupuri folclorice (max 24 membri), ansambluri folclorice (max 40 membri).
  • Prezentare obicei / ritual laic sau religios care se mai practică, specific zonei pe care o reprezintă elevul /relatarea unei legende locale; şezătoare populară, însoțită de prezentarea unor costume populare foarte vechi şi a unor obiecte specifice activităţii
    prezentate – categoria de vârstă: MIXT, 8 – 40 membrii; Momentul artistic prezentat va fi de maxim 15 minute.
  • Muzical Coregrafic.
  • Atelier “Mișcare și joc tradițional Românesc”.

Înscrierile se fac în perioada 15 iulie – 15 august. Alte informații legate de concurs le puteți gasi on-line pe Magia Sfinxului.

Location

Date/Time
Date(s) - 05/09/2019 - 07/09/2019
All Day

Map Unavailable