Festivalul Național „Bujorul de Munte”


Festivalul Național „Bujorul de Munte”Weekendul acesta e mare sărbătoare în Mărginimea Sibiului pentru că începe Festivalul Bujorul de Munte, eveniment ce aduce în același loc, an de an, toți oamenii îndrăgostiți de folclor dar și de minunățiile pe care le oferă această zonă binecuvântată.

Festivalul Național „Bujorul de munte” este organizat anual, în primul sfârșit de săptămână al lunii iulie, de Primăria și Consiliul Local Gura Râului în colaborare cu CJCPCT Cindrelul — Junii Sibiului și va avea loc între 1 și 2 iulie, în spațiul de evenimente din apropierea barajului din localitate.

Festivalul debutează în această seară, începând cu ora 18:00, cu o „cină ca la stână”, organizată în aval de baraj. Spectacolul culinar va fi completat cu ritmuri tradiționale, grație recitalurilor susținute de:

  • Ansamblul Folcloric „Bujorul de munte” – Gura Râului,
  • Grupul Vocal „Doruri Sibiene”, Ioana Brad, Ioan Răulea, Traian Stoiță, Radu Goța, Andreea Vulcu, Viorica Țepeș, Maria Lepindea, Alina Bîcă, Ilie Medrea, Adrian Neamțu, Adriana Anghel și Mariana Anghel, Cristian Pomohaci,
  • Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” din Sibiu 
  • Veteranii Ansamblului Folcloric Junii – Sibiului.

Mâine începând cu ora 11:30, oficialitățile și spectatorii care asistă la festival vor fi întâmpinați la intrarea în comună cu pită de casă și sare, după obicei. La ora 12:00, în fața Bisericii „Sf. Mihail și Gavril”, ceata de juni prezintă jocurile feciorești specifice localității, aceasta fiind singura dată, cu excepția sărbătorilor de Crăciun, când se desfășoară jocul junilor. De la ora 13:00, gurenii și turiști sunt invitați să se bucure de un spectacol folcloric extraordinar susținut de:

  • Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”,
  • Ovidiu Homorodean, Mădălina Mârza, Iulia Bucur, Oana Tomoiagă, Izabela Tomița, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Răzvan Năstăsescu, Camelia Cosma Stoiță, Daniel Rosalim, Alina Pinca, Robert Târnăveanu, Florin Boita, Stana Stepănescu
  • Formația de tineret Ansamblul „Banatul” din Timișoara.

Spectacolele sunt prezentate de Traian Stoiță.

Location

Date/Time
Date(s) - 01/07/2017 - 02/07/2017
All Day

Map Unavailable