Festivalul Lucreția Ciobanu


Festivalului Lucreția CiobanuÎn perioada 1 februarie – 23 februarie 2017, tinerii interpreți de muzică populară din România și diaspora se pot înscrie la preselecția Festivalului Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu” 2017, inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Lucreția Ciobanu, este omagiată anual la Sibiu în cadrul Festivalului Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”, ajuns la II-a ediție.

Conform Regulamentului Festivalului, la preselecție sunt admiși soliști vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit).

Înscrierile se fac în perioada 1 februarie – 23 februarie 2017, prin completarea și trimiterea fișei de participare și a partiturilor la adresa contact@juniisibiului.ro sau la fax: 0269/210945. Preselecția va avea loc în data de 27 februarie a.c., la Cercul Militar Sibiu, iar concursul cu public și gala laureaților se vor desfășura în 18-19 martie 2017, la Filarmonica de Stat din Sibiu – Sala Thalia.

Regulamentul concursului se găsește la linkul: Regulament

Fișa de înscriere se poate descărca de pe următorul link: Fișă înscriere

Prin intermediul acestui festival se dorește descoperirea și promovarea tinerilor soliști vocali de muzică populară din întreaga țară și din diaspora, introducerea în circuitul național de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreți, a cântecelor populare și a costumelor tradiționale din zona de proveniență, valorificarea și promovarea culturii tradiționale românești autentice.

Cea de-a doua edițe a Festivalului „Lucreția Ciobanu” este organizată de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, co-organizator fiind Cercul Militar Sibiu.

Location
Sala Thalia - Sibiu

Date/Time
Date(s) - 18/03/2017 - 19/03/2017
All Day

Loading Map....