Festivalul județean de obiceiuri și tradiții “Țara Călatei” 2018


Festivalul judetean de obiceiuri si traditii Tara Calatei 2018Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Călățele, Centrul de Informare Turistică din Călățele și Asociația “De la lume adunate și-napoi la lume date”, organizează cea de-a IV-a ediție a Festivalului de obiceiuri și tradiții de iarnă “Țara Călatei”.

Festivalul “Țara Călatei” va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018, de la ora 14:00, la Căminul Cultural din localitatea clujeană Călățele.

Festivalul își propune să încurajeze tinerii în a păstra și a pune în valoare creațiile folclorice autentice din zona lor de proveniență, în special a tradițiilor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă. Totodată sunt motivați profesorii și îndrumătorii lor pentru a fi atrași în activități culturale și a păstra vii obiceiurile și tradițiile populare.

În cadrul concursului, tineri cu vârste între 8 și 18 ani, membrii ai unui ansamblu folcloric, se vor întrece la cele trei secțiuni:

  • interpretare individuală (colindă sau priceasnă),
  • interpretare de grup (colindă sau obicei),
  • prezentarea costumului popular.

Un juriu de specialitate în domeniul folclorului muzical și coregrafic, va aprecia autenticitatea și valoarea repertoriului prezentat de concurenți, interpretarea, costumele și ținuta scenică.

Festivitatea de premiere a concurenților va fi precedată de un spectacol de tradiții si obiceiuri de iarnă, dar și de un program de cântece patriotice, dedicat zilei României, ambele susținute de ansambluri folclorice, alături de interpreți de muzică populară.

Intrarea este liberă.

Location

Date/Time
Date(s) - 25/11/2018
All Day

Map Unavailable