Festivalul jocului și portului popular “Memorial Liviu Dafinescu”


Festivalul jocului si portului popular Memorial Liviu DafinescuAnsamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Școala Populară de Artă, Palatul Copiilor Tg. Jiu și Asociația Culturală “Liviu Dafinescu” organizează, în data de 20 aprilie 2019 ediția a XVI-a a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru Tineret «Memorial Liviu Dafinescu».

Având în vedere necesitatea perpetuării și valorificării scenice a bogatelor și frumoaselor noastre tradiții în domeniul portului și jocului popular, organizatorii își propun să revitalizeze și să permanentizeze această activitate artistică la nivelul copiilor și adolescenților.
În același timp, Festivalul-concurs are în vedere omagierea unei personalități de excepție a artei populare scenice gorjene, regretatul profesor Liviu Dafinescu, fost director al prestigiosului Ansamblu Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Festivalul-concurs este deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor și de la secțiile externe ale Școlii Populare de Artă Tg-Jiu, precum și ale așezămintelor de cultură din județ. Sunt admise în concurs formații de copii (7-14 ani) și formații de adolescenți (14-19 ani).

Așadar, în data de 20 aprilie 2019, începând cu orele 10:00, în Amfiteatrul din zona pietonală Victoria, are loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru tineret “Memorial Liviu Dafinescu”.

Anul acesta în cadrul festivalului va avea loc și o prezentare a costumului tradițional din fiecare localitate a ansamblului participant. Sunt alocate câte 3 minute de ansamblu pentru această prezentare.

Trofeele și diplomele vor fi asigurate de către Asociația Culturală “Liviu Dafinescu”.

Location

Date/Time
Date(s) - 20/04/2019
All Day

Map Unavailable