Festivalul Interjudețean „Gena Bârsan”


Festivalul Interjudetean Gena BarsanConsiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria Târgu-Cărbunești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” vă invită la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Interjudețean „Gena Bârsan”.

Festivalul de muzică lăutărească „Gena Bârsan”, ce se va desfășura pe 29 august 2017, se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale, respectă tradiția și autenticitatea cântecului și a portului popular. Evenimentul se desfășoară pe două secțiuni: tarafuri și rapsozi.

Fiecare județ din Oltenia poate participa cu un singur taraf și 2 rapsozi. Componența tarafului va fi următoarea: vioară sau fluier, braci, chitară, bas (3-5 persoane). Fiecare taraf poate prezenta în concurs, pe lângă programul tarafului (care nu poate depăși 10 minute) și 1-2 rapsozi. Rapsozii vor avea în repertoriu o baladă și un cântec de joc.

Festivalul se va desfășura pe scena din Târgu-Cărbunești.

Gena Bârsan, a fost o cunoscută interpretă de muzică lăutărească din Gorj. Artista a întreprins de-a lungul carierei sale numeroase turnee în țară, cu Taraful Gorjului, cântând alături de artista Maria Tănase, dar și de ale soliste renumite din județ cum ar fi Maria Lătărețu și Lia Bobirci.

Location

Date/Time
Date(s) - 29/08/2017
All Day

Map Unavailable