Festivalul Ileana Sărăroiu – ediția a VI-a


Festivalul Ileana Sararoiu - editia a VI-aEdiţia a VI-a a Festivalului naţional „Ileana Sărăroiu” se va desfăşura în perioada 17 – 18 noiembrie 2018, la Casa Tineretului din Târgovişte (Clubul Studenţilor).

Festivalul „Ileana Sărăroiu”, ediţia a VI-a, îşi propune ca şi anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.

Înscrierea în concurs şi condiţii de participare:

Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali, la care se pot înscrie interpreţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani.

Concurenţii vor completa fişele de participare anexate şi le vor trimite alături de partitură (linia melodică – melodia în întregime şi cifrajul armonic în tonalitatea în care se cântă), până la data de 20 septembrie 2018, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon – fax: 0245613112, e-mail: office@cjcd.ro

Taxa de înscriere este în sumă de 50 lei, nerambursabilă şi poate fi achitată la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa sau în contul RO 30 TREZ27121G365000XXXX, până cel târziu în data desfășurării preselecției. Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie.

Preselecţia

Preselecţia festivalului se va desfăşura pe data de 29 septembrie 2018, între orele 10:00 – 14:00, la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, cu sediul în Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon: 0245613112.

Cazarea, masa şi contravaloarea transportului pe timpul preselecţiei sunt suportate de către concurenţi. În urma prestaţiei artistice de la preselecţie vor fi calificaţi pentru faza finală un număr de 16 concurenţi.

Repertoriul

Fiecare participant va prezenta în concurs două melodii: o doină sau o baladă (fără acompaniament, reprezentativă pentru zona din care provine) şi un cântec cu acompaniament orchestral, cu acelaşi specific etnofolcloric (piese culese ori repertoriu personal) sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu.

Desfăşurarea festivalului

Concursul se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 17 noiembrie 2018, iar duminică, 18 noiembrie 2018, va avea loc concertul de gală al laureaţilor. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori, ţinându-se cont de reprezentarea diversificată şi echilibrată a zonelor folclorice ale ţării. În timpul reprezentaţiei artistice, concurenţii vor purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă.

Premiile concursului

Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale festivalului. Juriul concursului va lua în calcul posibilitatea acordării următoarelor premii:

  • Trofeul festivalului Premiul I
  • Premiul al II-lea Premiul al III-lea
  • Premiul special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa Juriul va acorda, de asemenea, 2 menţiuni.

Organizatorii vor asigura cazarea şi masa participanţilor în zilele de 17 şi 18 noiembrie 2018. Transportul va fi suportat de concurenţi.

Location
Casa Tineretului

Date/Time
Date(s) - 17/11/2018 - 18/11/2018
All Day

Loading Map....