Festivalul IEsc – Parcul Circului din București


Festivalul IEsc în Parcul Circului din BucureștiPrimăria Capitalei în colaborare cu Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează  în perioada 23 — 25 iunie 2017, a treia ediție a festivalului IEsc — urban, contemporan, românesc, în Parcul Circului de Stat.

Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Iei, Festivalul IEsc prezintă publicului o serie de manifestări artistice care îmbină latura tradițională cu cea modernă: trei seri de concerte, expoziții de ii și accesorii, studiouri foto profesionale, proiecție de film românesc, ateliere de creație și o zonă de mâncare tradițională și nu numai.

Pe scena festivalului se va auzi muzică tradițională reinterpretată, în cadrul unor concerte speciale, oferite de Maria Răducanu, Robin and the Backstabbers, Mara, Argatu’, romaN și Moș Martin, Gojira & Planet H, Danaga și K-LU.

Organizatorii au pregătit ateliere de creație atât pentru copii, cât și pentru adulți dedicate învățării meșteşugurilor românești și a tehnicilor transmise din generație în generație: Atelier de pictură pe textil, Atelier de ciucurit, Atelier de cusut pe lemn, Atelier de propsuri cu motive tradiționale, Atelier de țesut la gherghef, Atelier de țesut, Atelier de cusut motive tradiționale, Atelier de împletit coronițe din flori.

Prin intermediul activităților desfășurate, Festivalul IEsc propune valorificarea artei populare autohtone, încurajând, totodată, integrarea simbolurilor tradiționale românești în cultura modernă.

Location
Parcul Circului Bucuresti

Date/Time
Date(s) - 23/06/2017 - 25/06/2017
All Day

Loading Map....