Festivalul euroregional “Perla Dunării” 2019


Festivalul euroregional Perla Dunarii 2019Centrul Cultural “Dunărea De Jos” din Galaţi, organizează, în data de 7 Iunie 2019, festivalul concurs, euroregional, de muzică populară vocal-instrumentală pentru copii şi tineri interpreţi “Perla Dunării”. Manifestarea artistică face parte din cadrul programului “Doina Covurluiului” derulat de Centrul Cultural “Dunărea De Jos”.

Acest eveniment se adresează tinerilor solişti vocali şi instrumentişti amatori, fiind gândit ca o competiţie artistică în domeniul interpretării cântecului popular şi are ca scop promovarea valorilor culturale, frumuseţea folclorului muzical şi descoperirea de tinere talente din România, Republica Moldova şi Ucraina.

Concursul va fi structurat pe 2 secţiuni: solişti vocali şi solişti intrumentişti, şi pe 2 categorii de vârsta 8-13 ani şi 14-18 ani, astfel:

  • Solişti vocali categoria 8-13 ani: vor prezenta în cadrul concursului un fragment la alegere din literatura populară (snoave, cimilituri, ghicitori etc.) sau vor realiza prezentarea costumului popular din zona pe care o reprezintă, acest lucru fiind urmat de interpretarea unei melodii cu acompaniament orchestral.
  • Solişti vocali categoria 14-18 ani: vor interpreta un fragment dintr-o doină sau o baladă, fără acompaniament şi un cântec cu acompaniament orchestral.
  • Instrumentiştii: Instrumentiştii de la ambele categorii de vârstă vor interpreta în concurs câte doua melodii cu acompaniament orchestral. La secţiunea instrumente tradiţionale pot participa tineri interpreţi la urmatoarele instrumente: vioară, fluier, nai, cobză, trompetă, clarinet, taragot, ţambal şi acordeon.

Preselecţia, în vedera participării la festivalul concurs, va fi organizată astfel:

  • Pentru concurenţii din municipiul Galaţi în ziua de 20 Mai 2019 în intervalul orar 9-12, 14-17.
  • Pentru concurenţii din judeţul Galaţi, din ţară cât şi pentru cei de peste hotare, preselecţia va consta în analizarea, de către comisia de specialitate, a pozitivelor imprimate cu melodiile alese pentru concurs în data de 21 Mai 2019.

Festivalul se va desfăşura, sub forma unui spectacol concurs, cu public, în data de 7 Iunie, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi situată în strada Ştiinţei nr. 115. Acompaniamentul orchestral va fi susţinut de către orchestra de muzică populară a ansamblului folcloric profesionist “Doina Covurluiului” a Centrului Cultural “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Persoane de contact: Doru Cimpoeru: (+4)0753.646.973, mail: dorubaro@yahoo.com;

Location

Date/Time
Date(s) - 07/06/2019
All Day

Map Unavailable