Festivalul Dumitru Sopon ediția 2019


Festivalul Dumitru Sopon editia 2019Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în parteneriat cu Primăria Gilău şi Casa de Cultură “Dumitru Sopon” din Gilău, organizează în perioada 22 – 23 iunie 2019, la Casa de Cultură din localitatea clujeană Gilău, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului-concurs naţional de interpretare a cântecului popular “Dumitru Sopon“.

Manifestarea îşi propune să menţină vie memoria artistului ardelean Dumitru Sopon, una dintre frumoasele voci a cântecului popular românesc. De asemenea, urmărește promovarea tinerilor interpreţi care să ducă mai departe activitatea, numele şi repertoriul înaintaşilor și să pună în valoare tradiţia muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului şi a portului tradiţional.

Festivalul este deschis tuturor interpreților vocali ai folclorului muzical din întreaga țară, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 ani. Concurenții vor aborda un repertoriu autentic și vor purta costume tradiționale, reprezentative pentru zona de proveniență. Conform regulamentului concursului, cei doritori se pot înscrie la festival până în 7 iunie a.c, la adresa: traditii@traditiiclujene.ro. Nu pot participa în concurs câștigătorii Premiului I și ai Trofeului edițiilor precedente, aceștia fiind invitați în recitaluri la edițiile viitoare.

Pentru preselecție, candidatul trebuie sa trimită o înregistrare video, în care să interpreteze fără acompaniament cele două cântece cu care va concura: o doină (sau un cântec doinit, o baladă) și cântecul ritmat, care va fi interpretat în concurs cu acompaniament orchestral. De asemenea, trebuie să trimită partitura pentru cântecul cu acompaniament.

Candidații admiși în concurs în urma preselecției vor evolua pe scena festivalului, sâmbătă, 22 iunie 2019, de la ora 18:00, Casa de Cultură “Dumitru Sopon” din Gilău, în fața unui juriu format din specialiști în domeniu. În ziua următoare, tot de la ora 18:00, va avea loc Gala Laureaților și Festivitatea de premiere. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Profesionistă “Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Regulament și programul de desfășurare al Festivalului Dumitru Sopon

Relații suplimentare se pot obține de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, tel. 0264597781, e-mail: traditii@traditiiclujene.ro.

Location

Date/Time
Date(s) - 22/06/2019 - 23/06/2019
12:00 am

Map Unavailable