Asociația Culturală Dumitru Fărcaș, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, organizează în perioada 15 – 17 noiembrie 2019, ediția a III-a a Festivalul Dumitru Fărcaș – Taragotul de Aur.
Secțiunile Festivalului:
- Soliști vocali;
- Soliști intrumentiști;
- Melodii din repertoriul Maestrului Dumitru Fărcaș.
Scopul Festivalului:
Festivalul Dumitru Fărcaș – Taragotul de Aur se adresează soliștilor vocali și instrumentiști neprofesioniști (neangajați într-o instituție profesionistă de spectacole)., cu vârste cuprinse între 16-35 ani, având ca scop descoperirea de tinere talente, conservarea și promovarea folclorului tradițional și a portului popular românesc. Concursul se adresează artiștilor amatori, soliștilor vocali și instrumentiști din țară și din comunitățile românești din afara graniței cu România.
Fiecare interpret care participă la secțiunile soliști vocali sau soliști instrumentali, vor prezenta în concurs două piese:
- doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament pentru candidații de la secțiunea soliști vocali și cu acompaniament pentru candidații de la secțiunea
soliști instrumentali; - o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral.
Candidații de la secțiunea soliști instrumentiști, pot participa și la cea de-a treia secțiune – Melodii din repertoriul Maestrului Dumitru Fărcaș – prezentând o piesă din repertoriul maestrului Dumitru Fărcaș.
Pentru o mai bună evaluare, concurenții vor mai pregăti încă cinci piese din zona etnofolclorică pe care o reprezintă. Poate constitui un avantaj în favoarea concurenților, prezentrea în concurs a unor piese culese personal de către aceștia, fie din teren, fie din anumite culegeri folclorice ale unor folcloriști renumiți (E. Comișel, C. Arvinte, B. Bartók, I. Râpă, etc.)
Concurenții vor anexa la fișa de înscriere o declarație pe proprie răspundere care atestă faptul că nu sunt angajați ai unui ansamblu artistic profesionist.
În cazul concurențiilor care vin recomandați de instituții precum Centre Culturale, Centre Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoli de Artă, Case de cultură, Cămine Culturale sau prin Recomandarea unei persoane cu notorietate (profesori sau personalități în arta interpretativă tradițională), sunt rugați sa atașeze la fișa de înscriere și recomandarea semnată și/sau ștampilata instituției pe care o reprezintă.
Detalii si informatii, precum si fise de înscriere se pot obține de la CJCPCT Cluj, tel. 0264-597781 mail: cercetarefolclor@gmail.com, dl. Mircea Cîmpeanu tel 0740.061.996
Date/Time
Date(s) - 15/11/2019 - 17/11/2019
All Day