Festivalul ”Din Comoara Satului” editia a X-a


Festivalul ”Din Comoara Satului” editia a X-aAsociația Pro Datina în parteneriat cu Centrul de Cultură și Arta Timiș, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Ghiroda și Consiliu Județean Timiș, organizează în perioada 16 – 18 mai 2018, ediția a X-a a Festivalului “Din comoara Satului”.

Festivalul se desfăşoară pe secţiunea solişti vocali de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 16 – 25 ani, pot participa la concurs numai interpreţi amatori din toate zonele etnofolclorice ale ţării, fără să fie angajaţi cu carte de muncă la un ansamblu folcloric şi care nu au luat marele premiu sau premiul I la ediţiile anterioare. Repertoriul ales va fi din din zona de provenienţă a concurentului.

Probele de concurs:

  • o piesă culeasă de concurent fără acompaniament orchestral (doină sau baladă);
  • o piesă reprezentativă din zona etnografică a concurentului, interpretată cu acompaniament ochestral;

Portul popular specific zonei de provenienţă a concurentului este obligatoriu (find unul din criteriile de apreciere şi notare ale juriului). În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoare artistică precum şi diversitatea lor ritmică şi melodică.

Acompaniamentul va fi asigurat de către Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul din Timisoara, dirijor Sebastian Roşca.

Înscrierile se fac până miercuri 16 mai 2017 orele 11:00 la adresa de e-mail prodatina@yahoo.com sau pe site-ul www.prodatina.ro.

Relații suplimentare la tel.0721.822.322 s-au la adresa de e-mail prodatina@yahoo.com

Location

Date/Time
Date(s) - 16/05/2018 - 18/05/2018
All Day

Map Unavailable