Festivalul de Muzică Populară “Meleaguri Brâncușiene” 2020


Festivalul Meleaguri Brancusiene 2020Școala Populara de Artă Târgu Jiu împreună cu Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și cu sprijinul Consiliul Județean Gorj, organizează în perioada 27-29 martie 2020, sub forma de spectacol, Festivalul de Muzică Populară “Meleaguri Brâncușiene”, ajuns la ediția a V-a.

Festivalul “Meleaguri Brâncușiene” se adresează cursanților școlilor populare de artă sau centrelor culturale din întreaga țară și din regiunile în care trăiesc comunități istorice de români: Republica Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, cu vârsta între 12 și 25 de ani.

Festivalul este împărțit în două secțiuni:

  • Secțiunea I se adresează cursanților de la disciplina canto muzică populară.
  • Secțiunea a II-a se adresează cursanților de la disciplinele de instrumente muzicale specifice orchestrelor populare (nai, fluier, caval, vioară, acordeon, țambal, trompeta, clarinet etc.).

Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură Novaci, iar acompaniamentul orchestral este asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric “Maria Lătărețu”.

Înscrierea se face pe baza “Formularului de înscriere” cu toate datele completate, copia cărții de identitate, trimise la școala Populară de Artă Târgu Jiu prin email la adresa spa_tgjiu@yahoo.com, însoțit de partitura piesei care va fi interpretată cu orchestra. Data limită de înscriere este 28 februarie 2020.

Școala Populară de Artă Târgu Jiu suportă cheltuielile de cazare, masă pentru toți concurenți și pentru însoțitorii acestora. Concurenții cu vârsta de până la 18 ani au dreptul la un singur însoțitor care nu este angajat al unei școli populare de artă/centru cultural participant, acestuia fiindu-i asigurată cazarea și masa. Cheltuielile de transport vor fi suportate de școlile populare de artă sau centrele culturale participante.

Detalii suplimentare la tel. 0253/215 945, 0761/658272, 0729/101204, iar regulamentul complet poate fi descărcat de aici: Regulament Festivalul Meleaguri Brancușiene.

Location

Date/Time
Date(s) - 27/03/2020 - 29/03/2020
All Day

Map Unavailable