Festivalul de Folclor Felician Fărcașiu


Festivalul de Folclor Felician FarcasiuÎntre 10 și 12 noiembrie 2017, la Sebeș se va desfășura cea de a XV-a ediție a Festivalului-de folclor „Felician Fărcaşiu”. Devenit deja o tradiţie, adună pe scena Casei de Cultură din Sebeş, în fiecare toamnă, valoroşi interpreţi ai folclorului românesc.

Festivalul Felician Fărcașiu are ca scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din diferite zone culturale ale țării.

Evenimentul se adresează interpreților de muzică vocală tradițională românească din diferitele zone etnofolclorice ale țării, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Concurenții vor interpreta două melodii reprezentative pentru zona etnofolclorică din care provin:

  • prima melodie – fără acompaniament orchestral, cu ritm parlando-rubato (doină, bocet, cântec bătrânesc, cântec propriu-zis),
  • cea de-a doua melodie – cu acompaniament, cu ritm giusto-silabic, aksac sau de dans.

Publicul din sala de spectacol va avea posibilitatea să-și voteze interpretul favorit (căruia i se va acorda premiul de popularitate), prin intermediul unor formulare care vor fi oferite odată cu biletele de acces. Procedura de vot pentru premiul de popularitate se va încheia sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 23.00.

Premiile acordate participanților la festivalul Felician Fărcașiu depășesc 10.000 lei. Se acorda și un premiu special pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu în valoare de 1.000 lei.

Location
Centrului Cultural „Lucian Blaga” - Sebeș

Date/Time
Date(s) - 10/11/2017 - 12/11/2017
All Day

Loading Map....