Festivalul Cârnaților de Pleșcoi din Buzău 2018


Festivalul Carnatilor de Plescoi din Buzau 2018Pensiunea Casa Matei din Berca Județul Buzău găzduiește în perioada 6-7 octombrie 2018 cea de-a XI-a ediție a Festivalului Cârnaților de Pleșcoi. Ideea festivalului s-a născut din dorița de a promova un produs autentic local, un produs sănătos și gustos, preparat după rețete vechi.

În general, pentru a face carnati de Plescoi se folosesc în primul rând carnea și seul de oaie, la care se adaugă puțină carne de vită, usturoi, ardei iute, cimbru, busuioc, sare, totul ambalându-se în maț subțire de oaie. Lipsa aditivilor, folosirea de mirodenii, conservanți și membrane naturale fac ca produsul rezultat să rămână natural și sănătos. Singurii conservanți folosiți sunt sarea și fumul. La afumătoare se folosește lemn de esență tare, fără rășină.

În cele doua zile ale evenimentului, organizatorii, adică Primăria Berca, ANTREC (Asociația Națională de Turismn Rural, Ecologic și Cultural), Consiliul Județean Buzău prin Centrul Județean de Cultură și Artă și Pensiunea Casa Matei, v-au pregătit pentru a savura babicul de Pleșcoi, ghiudemul de Pleșcoi și pastrama de oaie. Nu vor lipsi nici produsele din brânză, diferite produse de panificație și patiserie, must și vinuri locale de Blăjani, de Zorești sau Pietroasele.

În afarp de cârnații Plescoi, festivalul își propune să promoveze imaginea Văii Buzăului cu tot ceea ce are aceasta mai bun: peisaje mirifice, gastronomie, tradiție și cultură.

“Setilă de Berca” și “Fomilă de Pleșcoi” sunt 2 concursuri supriză pregătite participanților. La Festival vor participa și Maieștrii Ștefan Varga și Chef Horia Vârlan.

Location

Date/Time
Date(s) - 06/10/2018 - 07/10/2018
All Day

Map Unavailable