Festivalul cântecului popular – Felician Fărcașiu 2018


Festivalul cantecului popular - Felician Farcasiu 2018Centrul Cultural Lucian Blaga, Consiliu Județeam Alba și Centrul de Cultură Augustin Bena organizează în perioada 09 – 11 noiembrie 2018, ediția a XVI-a a Festivalului național de interpretare a cântecului popular Românesc “Felician Fărcașiu”.

Festivalul se adresează interpreților de muzică vocală tradițională românească din toate zonele etnofolclorice ale țării, cu vârstă cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Ca în fiecare an, concurenții vor interpreta doua melodii specifice zonei etnofolclorice din care provin, una cu acompaniament (doină, cântec bătrânesc, bocet) respectiv cu acompaniament. În acest an se va acorda un premium special pentru cea mai bună interpretare a unei melodii din repertoriu lui Felician Fercașiu.

Fișele de înscriere și partiturile muzicale / înregistrările vor fi trimise, până cel târziu în data de 02 noiembrie 2018, ora 18:00, pe adresa Centrului Cultural Lucian Blaga, Sebeș, Bd. Lucian Blaga, nr. 45, cod poștal 515800, sau prin mail la adresa cclb_sebes@yahoo.com.

Concursul se va desfășura sub forma unui spectacol cu public, în sala Radu Stanca a Centrului cultural Lucian Blaga.

Organizatorii oferă premii în valoare totală de 14000 lei, si de asemenea vor asigura cazarea și masa participanțiilor.

Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de Orchestra Augustin Bena, dirijor Alexandru Pal.

Location
Centrul Cultural Lucian Blaga

Date/Time
Date(s) - 09/11/2018 - 11/11/2018
All Day

Loading Map....