Festivalul Cântec și Joc Strămoșesc 2018


Cantec si joc Stramosesc - editia a II-aAsociația Culturală Tradiții Ocnamureșene, în parteneriat cu Casa de Cultura Ion Sângereanu din Ocna Mureș și cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Ocna Mureș, organizează Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece și Dansuri Populare Cântec și Joc Strămoșesc – ediția a II –a, în data de 24 februarie 2018, Ocna Mureș, județul Alba.

Cântec și Joc Strămoșesc este un festival cu caracter competitiv, în care este încurajat schimbul cultural, învățarea din propria evoluție artistică, dar și din experiența celorlalți participanți, descoperirea, promovarea și susținerea tinerelor talente din domeniile cântecului și dansului popular, apropierea cu respect și demnitate de valorile cultural tradiționale românești.

Condiții de participare la festivalul Cântec și Joc Strămoșesc:

Concursul este deschis interpreților și dansatorilor amatori din întreaga țară și se desfășoară pe două secțiuni:

  • soliști vocali. Concurenții vor prezenta două cântece populare românești, cu și fără acompaniament. Se admite prezența unui instrument specific folcloric, cu care interpretul se poate acompania singur.
  • ansambluri de dansuri populare românești. Concurenții vor prezenta maxim două dansuri populare, sau o suită de dansuri din zona pe care o reprezintă și vor avea în componență maxim 10 perechi.

Modalități de înscriere:

Înscrierea se va face în baza unui dosar (ce va conține fișa de înscriere, negativul piesei din concurs și dovada achitării taxei de participare) trimis prin poșta electronică la adresa de e-mail adi_0673@yahoo.com, ultima zi de înscriere fiind 18 februarie 2018.

Location

Date/Time
Date(s) - 24/02/2018
All Day

Map Unavailable